Direktlänk till inlägg 28 juli 2014

Magisk måndag

Av queenoflight - 28 juli 2014 21:37

Åh.

Det blev en sån här magisk måndag. En sådan som jag kan leva länge på och minnas med njutning.


En förmiddag fylld med hemmafixande ( typ tvätt, disk, sopsortering, trädgårdsvattning, plock och stök), en kompis till Tvåan som plingade på dörren och ville leka. Pannkaka till lunch och när Fyran hade slocknat så fick jag både ordnat med internetbanken och sedan sorterat och vikt och inlagt all tvätt - både vardagstvätten och den som kommit i efterskott från Västkustresan. Så skönt att ha det klart!

Ettan vaknade sent efter en väldigt ledsen natt då Minecraftkontot bara fick fnatt och inte fungerade längre. Men efter lite tips av en härlig kompis till min lillebror och mycket handlingskraftiga och modiga försök på eget bevåg, så lyckades min Ettan fixa det. Wow! Jag är så himla stolt över min älskade Ettan!!! ...och som jag sade till honom, att när han väl har löst problemet, så kommer han ju att ha lärt sig en hel del på köpet också. Jag är alldeles imponerad dessutom av hur mycket han kan och att han vågar testa och trixa även med sånt han - ännu - inte kan och till slut så går det.


När Fyran vaknade ett par solvarmtrötta timmar senare, så gick vi och handlade. Två gånger. För eftermiddagen blev alldeles för tryckande svettig, så fika behövdes så vi kunde packa ihop oss och cykla iväg till badsjön. Strålande sol, mycket folk och glasskiosken öppen. Såg en kompis från Öppna Förskolan på en filt och knappt hade vi hunnit säga hej där i vattnet, så var vi spontaninbjudna på treårskalas i deras trädgård lite senare på eftermiddagen/kvällen. Så himla skoj och jag blev alldeles varm i hjärtat.


Bad och plask och plötsligt kom det ett helt boxningsläger för att träningssimma ikapp mot en pinne lite längre ut i sjön. Haha när de alla sedan satt på kanten av bryggan, så sjönk bryggan ner så pass att de liksom satt i vattnet. Fniss, det såg för roligt ut. Fick även chans att prata lite med tränaren, som även är pappa till en av Ettans klasskompisar, om att Ettan är småsugen på att börja träna boxning.  Ettan har ju fastnat för Rockyfilmerna. Jaja, han vet ju att det inte är så i verkligheten, men han har ändå blivit sporrad till att börja träna. Både för träningens skull, men även för att tävla så småningom. Och den där tränaren är så himla bra. Han såg sig omkring och frågade om Ettan var med till badet, för då kunde han få hoppa in i boxningslägret nu på en gång. Annars kommer det att starta en grupp strax innan skolstart och så kunde Ettan få träna ihop med klasskompisen/hans son också.


Hem och duscha av oss sjövattnet och sen travade vi iväg till kalaset.

I "presentskåpet" där hemma så hade vi hittat ett Nalle Puh-memory och det fick Tvåan slå in.

Hihi jag tror att födelsedagsbarnet blev glad, för hon började spela det med detsamma.

Och det var ett sånt där opretentiöst kalas. Alla hjälptes åt att flytta ut bord, duka fram, skära fruktsallad, ungarna busade och lekte. Och Fyran och jag travade iväg till deras hallonhäck för att plocka hallon till tårtan. Och vilken tårta sen. Helt vegan och så himla superdupergod! 

Underbara hängmattor har de också som det lektes i och så har de en katt som Fyran blev alldeles kär i och sprang efter. För sprang gjorde hon hela tiden. Eller nåja, GICK gjorde hon väl snarare, men det var verkligen hela tiden. Hon valde att gå före att krypa idag, och det trots ojämna markytor på både strand, i vattnet och i trädgården. Så helhäftigt att få följa hennes utveckling, för den går snabbt nu.

Lite då och då droppade det in fler gäster. Nån granne med barn här och andra vänner där. Och en sån skön samling människor sedan då. Jag trivdes som fisken i vattnet...mmm fler sådana kvällar och tiden gick som vanligt alldeles för fort när en har kul.

...för snart nog var klockan nästan åtta och det var dags att tänka på både middag och nattning och tjofaderuttan haha...


Tog den lata - men goda - middagsvägen och körde på pommes och minivegokorvar. Mums.

Och egentligen hade jag väl tänkt att bara läsa en lite Pixibok vid nattning, men det blev visst ett kapitel i Fantastifararenboken också. Haha. Så busigt.

Och sedan hann jag inte mer än ner till köket, innan Fyran slocknade vid bröstet.


Wow vilken härlig start på veckan vi fick!


...och jag försöker ju verkligen leva i Nuet och jag är så fantastiskt lycklig över min Familj, min släkt, mina vänner, mitt liv och allt som jag får känna och vara med om. Det är liksom en grundkänsla hos mig. Vad som än händer, så är jag liksom i grunden lycklig.

Men vissa gånger så kommer de där absolut häftiga ögonblicken av total lycka som liksom bara ramlar över mig. Den sköljer över mig som en våg, samtidigt som den tränger fram inifrån och ut. Från den innersta punkten i magen och hjärtat och hur det strålar ut i hela kroppen tills jag blir alldeles spagettig i hela kroppen av ren och skär total lycka. Så där svindlande pirrigt. Över mina Barn och det liv vi har tillsammans. 

Och idag vill jag bara ropa till hela världen att : Aaah jag är så himla tokkär i mina Underbaringar!!!


 
 
förspel

förspel

28 juli 2014 22:48

kram på dig Queen! Du skriver verkligen en jättebra blogg. En polare till mig länkade den via facebook för ett tag sedan och nu följer jag din blogg varje dag efter jobbet. Kan lixom inte låta bli :-) Du uttrycker dig på ett väldigt unikt sätt.

Fortsätt skriva! Kram <3

/Lina

http://förspel.se

queenoflight

28 juli 2014 22:49

Åh tack skall du ha :-)

 
Ingen bild

JsN

2 augusti 2014 21:03

Låter som en sån där alldeles underbar sommardag när allt bara blir bättre än vad man trodde var möjligt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av queenoflight - 14 februari 2017 18:12

Vi kör! Jag måste. Det är min Dröm. Allting löser sig. Bara mina köpare får sitt ja från banken, så kör vi. Tjohooo!!!! ...

Av queenoflight - 1 februari 2016 20:52

Kanske att mitt inlägg från dryga året sedan återigen har blivit aktuellt. Jag vet inte. Men jag har ingen lust att panika fram ett beslut som jag var tvungen till förra vändan. Istället så tänker jag stämma i bäcken och redan nu fundera över a...

Av queenoflight - 10 januari 2016 19:36

Just idag så finns det så mycket jag vill säga. Det har varit en dag full av känslor på alla sätt och vis och jag behöver få skriva av mig och ur mig allt som jag går och tänker på just nu.   Häromdagen så fick jag frågan vad jag skulle göra om...

Av queenoflight - 4 april 2015 22:14

Inser att jag nog måste börja "tvinga" mig själv att sätta mig ner en liten stund varje kväll, för att få lite snurr på den här bloggen igen.   Tvåan och Trean tycker att det är fantastiskt roligt att bläddra i min förra blogg. Den skrev jag näml...

Av queenoflight - 17 mars 2015 20:30

Här går livet sin gilla gång...fast senaste veckan definitivt på sparlåga. En efter en har vi trillat dit i feber och hosta. Sån där segdragen feber som är tillräckligt hög för att inte orka något men tillräckligt låg för att inte däcka totalt i sä...

Ovido - Quiz & Flashcards